Personvern

Denne siden er en personlig blogg

Nettstedsadresse er: https://magnusboe.no og er en personlig blogg med mine meninger.

Hvilke personopplysninger samles inn og hvorfor

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.dia

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be nettstedet om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

magnusboe.no samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende til nettstedet. Formålet med dette er å utarbeide statistikk og sammenstille rapporter som brukes til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men adressen blir anonymisert så snart det er teknisk mulig. Avidentifiseringen skjer ved at den den siste oktetten i IPv4-brukernes IP-adresser, og de siste 80 bitene i IPv6-adressene, gjøres om til nuller i minnet så tidlig som det er teknisk mulig. Fullstendige IP-adresser blir dermed aldri registrert. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og dermed ikke kan behandles individuelt.

For å gjøre dette benyttes analyseverktøyet Google Analytics som er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (heretter referert til som “Google”). Google Analytics bruker informasjonskapsler til formålet som er beskrevet ovenfor. Informasjonen som genereres ved bruk av magnusboe.no, inkludert avidentifisert IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Når en forespørsel fra nettstedet kommer inn til Google fra ga.js, analytics.js, _utm.gif eller /collect har vi lagt til parameteren &aip=1 i som tilleggsinformasjon i forespørselen. Med dette aktiveres avidentifisering av IP-adresser i Google Analytics, som gjør at opplysningene avidentifiseres som beskrevet ovenfor.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Les mer om metoden for anonymisering av IP-adresser hos Google

Nettsiden bruker Google Analytics Signals, du kan lese mer om hvordan dette fungerer her: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=no

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres i nettleseren til datamaskinen som du benytter når du besøker magnusboe.no.

Informasjonskapsler i bruk på magnusboe.no

_ga, _gid, _gatGoogle AnalyticsSamler informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Denne informasjonen blir brukt til å lage rapporter og forbedre nettstedet. Google Analytics samler inn informasjonen anonymt. Blant annet spores besøk til siden, hvor besøk kommer fra og hvilke sider som har blitt besøk. Cookies utløper etter 2 år.

Nyttige lenker om personvern

Slik administrerer du informasjonskapsler

Googles side om personvern

Innstillinger for ditt personvern hos Google

Hvor lenge oppbevares opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for å kunne gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger som er lagret om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene som er lagret om deg.. Dette omfatter all data du har gitt. Du kan også be om at dine personopplysninger slettes.

Hvor dine opplysninger sendes

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Gravatar, om du bruker tjenesten – profilbilde, navn.